Verslag januari 2019

25-01-2019

Beste ouders/verzorgers,

 

We zijn volop bezig met het thema Winter/Dieren in de winter. Wat een geweldig thema om over te werken, zeker nu het weer zo goed meewerkt. We hebben op het schoolplein volop kunnen genieten van de sneeuw: sneewballen maken en zo hoog mogelijk tegen de muur gooien, sneeuw scheppen en sneeuw-soep maken, glijden van het heuveltje op een autoband, enz.

Buiten op het plein staat een voederhuisje waar de kinderen vogel-lekkers voor meenemen. We lazen het boek van Lars de kleine ijsbeer. Voor de verteltafel knutselden we kisten,  waar de dieren uit het boek in passen.

We hebben een mooie winter-praatplaat. Aan de hand van deze plaat hebben we weer een heleboel nieuwe woorden geleerd, zoals strooiwagen, vijver, park, kunstrijden, enz.

Nieuwe letters hebben we ook geleerd, zoals de ‘w’, ‘d’, ‘v’, ‘ij’.

We hebben allerlei leuke liedjes/opzegversjes geleerd over de winter, zoals ‘Ḧet is winter, bibber, bibber’, ‘Dag meneer de sneeuwman’, Éen slinger van pinda’s en ‘Mijn hand, dat is echt waar, doet ‘s winters gek en raar….’

Verder hebben sneeuwpoppen geverfd of geknipt en geplakt. We hebben ijsberen gescheurd, vogelhuisjes geknipt en geplakt, vogeltjes en sneeuwballen geprikt en prachtige sneeuwuilen gestempeld.

De danslessen serie van kunst centraal is erg leuk.  De kinderen doen prima mee!

Met Leefstijl zijn we bezig met het thema: ‘Ken je dat gevoel?’ We praten over de gevoelens blij, verdrietig, boos en bang. Jikke keek vrijdag helemaal niet zo blij. Hij was verdrietig, want hij had niet zo goed geslapen. We hebben met z’n allen verschillende maniertjes bedacht om hem weer op te vrolijken….zoals een knuffel geven, vragen of hij mee wil spelen, een grapje tegen hem maken, een gek gezicht trekken….Dat laatste hielp wel heel erg goed en Jikke keek weer helemaal blij! Dat hebben we in tweetallen ook bij elkaar geprobeerd: de een moest verdrietig kijken en de ander moest proberen zijn/haar maatje aan het lachen te maken.  Dat was genieten!!!

 

Maaike en Elise

Verslag van maandag 8 juli t/m donderdag 18 juli

19-07-2019
Lees verder

De koningsspelen

12-04-2019
Lees verder

Verslag februari 2019

22-02-2019
Lees verder

Verslag november 2018

30-11-2018
Lees verder

Verslag van 2 tot en met 6 oktober

05-10-2018
Lees verder

Verslag van maandag 10 tot en met vrijdag 14 september

14-09-2018
Lees verder