Welkom op de website van de Bongerd!

Van harte welkom op de website van basisschool de Bongerd. 

Wij zijn een openbare school. Wij hebben oog voor ieder individu en bieden ieder individu de mogelijkheid zich te kunnen ontwikkelen. Er is sprake van wederzijds respect en een goede relatie tussen het kind en de leerkracht.

Ons didactisch handelen wordt gekenmerkt door de uitgangspunten van Doordacht Lesgeven. Dit instructiemodel wordt in de groepen 1 t/m 8 ingezet en is een vorm van interactief lesgeven. Bewegend leren neemt een belangrijke plek in binnen ons onderwijs. We stimuleren kinderen tot zelfstandig werken en samenwerken. 

Een enthousiast, hecht en betrokken team werkt met veel plezier op de Bongerd. Betrokken bij de ontwikkeling van de kinderen en enthousiast voor schoolse en buitenschoolse activiteiten. 

Basisschool de Bongerd is gehuisvest in MFC Atria aan de Asschatterweg. Basisschool Kla4 en kinderopvangcentrum Humankind zijn medegebruikers van het gebouw. Ook de kinderboerderij Dierenvallei behoort tot Atria. Op ons terrein staat tevens een sportzaal welke de Bongerd intensief inzet.

Kijk rustig rond op de website voor praktische informatie, nieuws en nog veel meer.

 

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op via het contactformulier, e-mail of telefoon.

 

Vriendelijke groet,

Esther Dubbeld

Klassewerkplek 2024

De Bongerd is Klassewerkplek 2024! We zijn heel trots op deze titel! Leerkrachten op onze school scoren hoog op werkgeluk, er is minder werkdruk en er is ruimte voor ontwikkeling.

Vrijdag 15 maart 2024 kreeg Esther Dubbeld (schoolleider van de Bongerd) uit handen van Tjip de Jong het predikaat uitgereikt voor de Bongerd. Dat gebeurde tijdens de live opname van de Tjipcast tijdens het Congres van AVS | Academie Vakvereniging Schoolleiders .
Zij was samen met Freddy Weima, voorzitter van de POraad, te gast in de podcast. In de podcast aflevering staat werkgeluk centraal en geeft zij enkele voorbeelden hoe werkgeluk vorm krijgt op De Bongerd.

Veel dank aan onze leerlingen, ouders en natuurlijk het Bongerdteam en alle andere professionals die bijdragen (of hebben gedragen) aan ons werkgeluk!

 

Benieuwd naar de podcast? Hier te luisteren: Youtube / Spotify

Agenda