Heel veel nieuwe boeken!

Heel veel nieuwe boeken!

28-10-2020

Aan het begin van het schooljaar heeft onze schoolbibliotheek een flinke update gehad. Samen met een leesspecialist zijn enkele leerkrachten door alle boeken heen gegaan en hebben verouderde boeken weggedaan (deze zijn opgeslagen voor een boekenverkoop). Samen met leerlingen is daarna een lijst ontstaan met klassiekers en nieuwe boeken om de schoolbibliotheek weer up to date te maken.

Tientallen nieuwe boeken zijn nu te vinden op het leerplein van de bovenbouw. In groep 3 en 4 zijn nieuwe boeken in de klassen te vinden. De kleutergroepen krijgen nieuwe boeken voor het thema kunst, met dank aan u voor het meesparen met de Bruna actie.

De komende periode kunnen we ons aanbod nog verder uitbreiden door een geweldige gift van een ouder. In de schoolbegroting is vanaf nu budget opgenomen om elke twee jaar nieuwe boeken aan te schaffen. Het is geweldig om te zien dat er met veel plezier gelezen wordt op school. Door de boekpromotie (zoals Boekflix, zie foto) worden de kinderen geprikkeld om eens een ander soort boek te kiezen.

Voor sommige kinderen is lezen moeilijk en gaat het niet zo vanzelf. Voor die kinderen heeft de bibliotheek een prachtig programma ontwikkeld. Op de website van superboek.nl kunnen kinderen (met toestemming van ouder/verzorger) zich gratis aanmelden. Via de site kunnen kinderen bijvoorbeeld karaoke lezen of luisteren naar een boek.