Groep 4

Algemeen

Groep 4 heeft de volgende leerkrachten:

maandag, woensdag, donderdag en vrijdag: juf Elly

dinsdag: juf Suzanne.

We maken gebruik van de groene ingang. Onze groep zit dan links.

 

Hieronder vind je het laatste nieuws

week van 15-19 juli 2019

13-07-2019

Beste ouders en verzorgers,

Hierbij de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Dit is de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Dit is een afscheid. De kinderen zijn veel gegroeid zowel persoonlijk als cognitief. Wij (Susanne en ik) zijn trots op “onze” kinderen. Deze groei komt mede door de goede samenwerking met jullie ouders. Wij danken jullie daarvoor en wensen jullie met jullie kinderen veel succes in groep 5. Maar eerst een hele fijne vakantie.

Musical

Maandagmiddag gaan alle kinderen van groep 1 t/m 6 de afscheidsmusical van groep 8 kijken.

Gevonden voorwerpen

Er zijn weer veel gevonden voorwerpen. Deze zullen dinsdag 16 juli uitgestald worden op de tribune in de centrale hal. Loopt u even langs om te zien of er iets van uw kind ligt? 

Donderdag 18 juli worden de resterende spullen afgevoerd. 

Sleutels, brillen, horloges, etc worden altijd bij de administratie ingeleverd en bewaard.

 

Vrijdag zijn de kinderen van groep 1 t/m 4 vrij.

 

Tafelbingo

Afgelopen jaar hebben wij regelmatig een leesbingo meegegeven in de vakantie. Nu gaan we voor een tafelbingo (in de bijlage) en leuke spelletjes om deze tafels te oefenen. Maar eerst een kleine toelichting met een motivatie waarom het nodig is om de tafels te onderhouden in de vakantie. Deze informatie komt van cindytas.nl/zomer-tafeltips/.

Tafels oefenen zal tijdens de vakantie waarschijnlijk niet met al te veel enthousiasme  worden ontvangen. Het is tenslotte va-kan-tie. Maar, na 6 weken zomervakantie, kan het zomaar zijn dat die tafels toch weggezakt zijn. Helemaal opnieuw beginnen na de zomervakantie? Dat is zonde!

Om een ‘tafel-zomer-dip’ bij je kind te voorkomen, vind je hier 7 tips om spelenderwijs de tafels te oefenen. Leren door spel en beweging. Al noemen we het geen ‘leren’ natuurlijk, het is per slot van rekening…  Juist: vakantie!

  1. Watertafels:

Schrijf met stoepkrijt de antwoorden van de tafel die je wilt oefenen op de muur of stoep. En dan? Je kind pakt een waterballon (of natte spons). Jij roept een som, bijvoorbeeld 3×4. Je zoon of dochter gooit de ballon op het goede antwoord. Splash!

  1. Waterballonnen gooien:

Neem een waterballon en ga er mee overgooien. Persoon één gooit en zegt een som, persoon twee vangt en geeft het antwoord. Spannend! Wanneer zal de ballon barsten? En voor wie het droog wil houden, dit kan natuurlijk ook met een bal

  1. Tafels springen:

Heb je er nog één in huis? Een springtouw? Een heerlijk herhalende beweging. En bij elke sprong zeg je een som van de tafel die je wilt oefenen. Hoeveel tafels kun je achter elkaar opnoemen? 

  1. Spuiten maar!:

Bij mooi weer komen de waterpistolen natuurlijk weer tevoorschijn. Schrijf wederom met stoepkrijt de antwoorden van een tafel op de muur. Jij roept een som, je zoon of dochter spuit op het goede antwoord. Zo snel mogelijk natuurlijk!

  1. Vliegenmeppen:

Altijd een succesnummer. Neem een opgerolde krant of een ouderwetse plastic vliegenmepper. Schrijf de antwoorden van een tafel op een groot blad (of plak een paar a4tjes aan elkaar). Zeg dan een som. Bijvoorbeeld 4×7. Je zoon of dochter roept heel hard het antwoord en mept op 28. Vinden ze echt heerlijk om te doen!

  1. Handje klap:

Weet je het nog van vroeger? Al die klapspelletjes? Zeg een tafel op tijdens het handjeklappen. Elke klap is een woord. Dus: 2 (klap in je handen), x (klap met de rechterhand tegen elkaar), 7 (klap in je handen), = (klap met de linkerhanden tegen elkaar), 14 (klap met twee handen tegen elkaar). En natuurlijk is elke zelf bedachte klapvariant ook prima.

  1. Bordjesspel:

Neem plastic weggooi bordjes (bekertjes kan ook). Bedenk welke tafel je wilt oefenen. Schrijf steeds op het ene bordje de som en op een nieuw bordje het antwoord. Leg alle bordjes met antwoorden op de grond. Neem de stapel met sommen in je hand. Leg nu zo snel je kan alle sommen op het goede antwoord.

Daarna natuurlijk andersom! Pak elke keer een bordje met het antwoord, maar bedenk steeds eerst welk antwoord er onder ligt.Een paar sites waarmee u samen met uw kind de tafels kunt oefenen:

 

-https://www.tafeldiploma.nl/

-www.moodkids.nl/opvoeden/2016/07/03/spelenderwijs-tafels-leren

-www.tafels-oefenen.nl

-www.tafeltjesleren.nl

-www.kinderspelletjes.nl/tafeleiland

-Tafels leren-vermenigvuldigen (YawaraJitsu)’ voor tablet. Goed programma ivm de auditieve ondersteuning

-https://klasvanjuflinda.nl/leren/rekenen-leren/5207/22-leuke-activiteiten-om-de-tafels-te-oefenen/

 

Wij wensen u een hele fijne vakantie en tot in het schooljaar.

 

Hartelijke groet,

Susanne en Elly

week van 8-12 juli 2019

06-07-2019
Lees verder

groep 4 in de week van 1-5 juli 2019

29-06-2019
Lees verder

week van 24-28 juni 2019

23-06-2019
Lees verder