de Bongerd bij Lisidunahof

Verslag Lisidunahof

Verslag Lisidunahof

05-04-2018

Op 13 maart gingen Appie en Sienna, samen met 2 ouders op bezoek bij de Lisidunahof om de start van het sociaal project voor te bereiden. Zij hielpen daarnaast bij het voorbereiden van de presentatie die Janet de Oude Mooi, coördinator welzijn en vrijwilligers bij de Lisidunahof kwam geven voor groep 6,7 en 8. Hier is door Sienna een heel mooi verslag van geschreven. Dankjewel Sienna!

Verslag Lisidunahof

Dag 1: De voorbespreking

We gingen naar Lisidunahof, daar eenmaal aangekomen werden we van harte welkom geheten en kregen we iets te drinken aangeboden. Dit gesprek was erg interessant. We bespraken wat we de komende dagen konden verwachten en wat we gingen doen, wanneer en met wie. Wat mij vooral erg opviel was de gezelligheid, gelijk als je binnen kwam kreeg je een warm gevoel. Het was er erg gezellig. Het zag er ook leuk uit.

Dag 2: De presentatie

Vrijdag 23 maart werd er voor groep 7 en 8 van de Bongerd een presentatie gehouden over Lisidunahof. Dit was weer erg leerzaam en interessant. Er werden belangrijke dingen gezegd en ook belangrijke vragen gesteld, zoals: ’Als je met de mensen heb gesproken en je loopt even weg en komt daarna weer terug, zijn ze je dan alweer vergeten?’ Het antwoord daarop was nee. Er werd goed en duidelijk uitgelegd dat de bewoners niet met gezicht op de foto mogen en er werd ook goed uitgelegd wat dementie nu eigenlijk is. Heel erg interessant dus.

Verslag Lisidunahof